På morgonen gjorde Matilda juice. Hon fick pressa ner äpple och apelsin i en juicemaskin. Jag valde att spara spånet.
På eftermiddagen fick Vilgoth göra frökex med apelsin och äpplesmak.
På eftermiddagen fick Vilgoth göra frökex med apelsin och äpplesmak.
Grundrecept
2dl havregryn
1 dl kruskakli
1/2 dl dinkelflingor
1/2 dl krossade linfrön
1/2 dl solros kärnor
2dl havregryn
1 dl kruskakli
1/2 dl dinkelflingor
1/2 dl krossade linfrön
1/2 dl solros kärnor
1tsk salt
1dl olja
2 1/2 dl kokhett vatten
1dl olja
2 1/2 dl kokhett vatten
Garnering :
Linfrön, solrosfrön och sesamfrön.
Linfrön, solrosfrön och sesamfrön.
Vid användning av spånet (2-3 dl) som blir när man gör juice tag endast 2 dl vatten.
Ugn 200 grader i ca 20 minuter. (Se till att det inte bränns. Det går att känna när "kakan börjar bli stel)
Börja med att blanda de torra ingredienserna. Slå över hett vatten. Ha i olja och eventuellt spån. Låt gärna stå och svälla. Vi brukar låta den stå mellan 1/2-1 timme. |
Dags att kavla ut smeten. Bred ut den på bakplåtspapper. Lägg ett till bakplåtspapper ovanpå och kavla ut jämnt och tunt. Strö över garneringen. Förskär kexen så det bildas ett rutmönster. Sedan är det bara att stoppa in i ugnen. |
När kexen är klara låter du dem svalna. Sedan är det bara att bryta isär dem. |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar