Translate

tisdag 9 september 2014

Följa instruktioner och utveckla arbetet


I denna övning gäller det att följa instruktioner. Vi har en sida som visar hur man kan göra denna tavla. Delarna på grävmaskinen markeras och ska sedan klippas ut. Att klippa efter streck med sax är ett måste för att få ut grävmaskinens olika delar. Skopan fick mamma hjälpa till med samt ena däcket tyckte Vilgoth var jobbigt.

Sedan väljer man färger, i detta fall gul, blå, grå och svart.Hur ska man sätta delarna för att få det att se ut som en grävmaskin. Med instruktioner framför sig iakttar Vilgoth bilderna och klistrar likadant med sin.Medans färgen och klistret torkar tog vi oss ut till snickarboden för att hitta muttrar och brickor som kunde användas till dekoration. Hur ser en mutter ut och hur ser en bricka ut?Resultatet blev denna tavla.Vad lärde sig Vilgoth?Att läsa/titta igenom instruktioner och följa dessa.

Att lyssna på när någon förklarar och förstå.

Att våga fråga när man inte förstår samt be om hjälp när det blir för svårt.

Att hantera en sax och klippa efter färdiga linjer.

Att förstå hur axeln till grävskopan fungerar och placera muttrar därefter.

Att känna att han kan, att alla dessa småbitar som klipps ut faktiskt blir något. Att han faktiskt förstod instruktionerna och kunde själv skapa det som var på bilden i instruktionerna.