Translate

onsdag 8 april 2015

Cykeln blir till motorcykel med hjälp av en kortlek!

Vad gjorde ni under er uppväxt? Vilka finurliga och kreativa saker kom ni på för att underhålla er på dagarna vid lov och efter skolan? Kanske till och med innan ni var skolgamla.
Många har kommit på saker genom att leta i skrymslen och vrår och sedan göra något utav det. Det var väl så det fungerade förr. Ville man ha kul fick man se till att ordna det roliga. Aktiviteter serverades inte på samma sätt som idag.
Själv tycker jag att det är synd att barnen inte får samma möjlighet till att få vara kreativa på sina villkor under hela dagar längre. För tänk så mycket man hittade på när man hade helt ostörd lektid på lov och dagarna innan man var skolgammal.
Mycket idéer och kunskap finns inom er. Det är bara att leta rätt på barndomens minnen så har ni en hel värld av skoj framför er.

Min make tog upp en sak de gjorde under hans uppväxt. Att sätta spelkort på hjulen till cykeln för att få till ett smattrande läte, med lite fantasi - en motorcykel!

Det man behöver och det de flesta har hemma är:
Kortlek, kanske ni har någon som det saknas kort i?
Klädnypor
Större nypor om det är till cykel med tjockare ram på..  Sedan är det bara att ta ett kort att vika runt på detta sätt och fästa med klädnypan.  Kortet ska slå emot ekrarna på hjulet så man får placera den så det inte hamnar för långt in eller långt ut.

Om cykeln har tjock ram och små däck.
Vi vek kortet dubbelt på långsidan och fäste på samma sätt som ovan fast med större nypa. 

Man kan ta två eller tre kort på detta sätt och fästa med en nypa som vi gjort ovan. 

Stora tjejens cykel. Vi fäster där det går att fästa, både fram och bak. 

Vi har gjort om cykeln till en motorcykel med en gammal kortlek ! 

Lycka till ute i det fina påsklovsvädret :)